Gratis bezorging in NL & BE*
Binnen 14 dagen omruilen
2 jaar garantie
Trust PilotGoogle
0

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

Door Ambiance Haarden, 17 november 2023

Wat is een Cinewall

Een cinewall is een voorzetwand waarin je een televisie en een elektrische sfeerhaard kunt installeren. Het is een manier om je woonkamer om te toveren tot een thuisbioscoop met een luxe en sfeervolle uitstraling. Hieronder omschrijven we wat een cinewall is en hoe het gemaakt kan worden.

Een cinewall bestaat bijvoorbeeld uit de verschillende onderdelen, zoals:

- Een **frame** dat de basis vormt van de voorzetwand. Dit kan gemaakt worden van hout, metaal of ander materiaal. Het frame moet stevig genoeg zijn om het gewicht van de televisie, de sfeerhaard en eventuele andere apparaten te dragen.
- Een **afwerking** die het frame bedekt en de gewenste look geeft aan de cinewall. Dit kan gemaakt worden van gipsplaten, MDF, natuursteen, beton of ander materiaal. De afwerking moet glad en egaal zijn en geschikt voor eventuele schilder- of spuitwerk.
- Een **televisie** die in de cinewall wordt opgehangen met een muurbeugel. De televisie moet passen in de ruimte die vooraf bepaald wordt in het ontwerp van de cinewall. De televisie moet ook aangesloten worden op de stroomvoorziening en eventuele andere kabels, zoals HDMI, coax of internet.
- Een **sfeerhaard** die in de cinewall wordt ingebouwd. De sfeerhaard kan elektrisch of op bio-ethanol werken. De sfeerhaard moet ook passen in de ruimte die vooraf bepaald wordt in het ontwerp van de cinewall. De sfeerhaard moet ook aangesloten worden op de stroomvoorziening en eventueel een afvoer voor de rook of damp.
- Eventuele **andere apparaten**, zoals een soundbar, een dvd-speler, een gameconsole of een mediabox. Deze apparaten kunnen ook in de cinewall worden ingebouwd of op een plank of kast worden geplaatst. Deze apparaten moeten ook aangesloten worden op de stroomvoorziening en eventuele andere kabels, zoals HDMI, coax of internet.
- Eventuele **opbergruimtes**, zoals kasten, lades, nissen of planken. Deze opbergruimtes kunnen gebruikt worden om spullen op te bergen of om decoraties te plaatsen. Deze opbergruimtes moeten ook passen in het ontwerp van de cinewall en afgewerkt worden met hetzelfde materiaal als de rest van de wand.
- Eventuele **sfeerverlichting**, zoals led-strips, spotjes of lampen. Deze sfeerverlichting kan gebruikt worden om de cinewall extra uit te lichten of om een bepaalde sfeer te creëren. Deze sfeerverlichting moet ook aangesloten worden op de stroomvoorziening en eventueel bediend worden met een afstandsbediening of een app.

Om een cinewall te maken, moet je eerst een ontwerp maken of laten maken. Dit ontwerp moet rekening houden met de afmetingen van je woonkamer, de grootte van je televisie en sfeerhaard, je persoonlijke smaak en je budget. Je kunt online inspiratie opdoen voor je ontwerp of gebruik maken van een configurator die je helpt om je eigen cinewall samen te stellen .

Als je een ontwerp hebt gemaakt of gekozen, kun je de materialen bestellen of kopen die je nodig hebt voor je cinewall. Je kunt ook een professional inhuren die je helpt met het maken en installeren van je cinewall . Als je zelf aan de slag gaat, moet je zorgen voor het juiste gereedschap en voldoende tijd en ruimte om te werken.

De volgende stappen zijn nodig om een cinewall te maken:

- Maak het frame van de voorzetwand met hout, metaal of ander materiaal. Zorg dat het frame stevig is en waterpas staat. Bevestig het frame aan de bestaande muur met schroeven of pluggen.
- Bedek het frame met de afwerking van gipsplaten, MDF, natuursteen, beton of ander materiaal. Zorg dat de afwerking glad en egaal is en geschikt voor eventuele schilder- of spuitwerk. Maak uitsparingen in de afwerking voor de televisie, de sfeerhaard en eventuele andere apparaten of opbergruimtes.
- Hang de televisie op met een muurbeugel in de uitsparing die je gemaakt hebt in de afwerking. Sluit de televisie aan op de stroomvoorziening en eventuele andere kabels, zoals HDMI, coax of internet. Werk de kabels netjes weg achter de afwerking of in een kabelgoot.
- Bouw de sfeerhaard in in de uitsparing die je gemaakt hebt in de afwerking. Sluit de sfeerhaard aan op de stroomvoorziening en eventueel een afvoer voor de rook of damp. Werk de kabels netjes weg achter de afwerking of in een kabelgoot.
- Bouw eventuele andere apparaten in in de uitsparingen die je gemaakt hebt in de afwerking of plaats ze op een plank of kast. Sluit de apparaten aan op de stroomvoorziening en eventuele andere kabels, zoals HDMI, coax of internet. Werk de kabels netjes weg achter de afwerking of in een kabelgoot.
- Bouw eventuele opbergruimtes in in de uitsparingen die je gemaakt hebt in de afwerking of plaats ze op een plank of kast. Zorg dat de opbergruimtes passen bij het ontwerp van je cinewall en afgewerkt zijn met hetzelfde materiaal als de rest van de wand.
- Plaats eventuele sfeerverlichting op of achter de cinewall. Sluit de sfeerverlichting aan op de stroomvoorziening en eventueel bedien ze met een afstandsbediening of een app. Werk de kabels netjes weg achter de afwerking of in een kabelgoot.

Je cinewall is nu klaar om te genieten van je favoriete films, series en tv-programma's. Je hebt je woonkamer omgetoverd tot een luxe en sfeervolle ruimte met een cinewall.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »