Gratis bezorging in NL & BE*
Binnen 14 dagen omruilen
2 jaar garantie
Trust Pilot Google
0

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

Alles wat je moet weten van elektrische haarden.

Elektrische haard

Elektrische Haarden: De Moderne Oplossing voor Sfeer en Comfort

Elektrische haarden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een moderne en praktische manier om de sfeer van een traditionele open haard in huis te halen. Met hun realistische vlammen en gebruiksgemak bieden elektrische haarden veel voordelen ten opzichte van hun houthaarden. In deze blogpost nemen we jullie mee in alle voordelen van elektrische haarden en waar je op moet letten voor je er een aankoop. We leggen ook uit hoe elektrische haarden werken,, hoe je ze aansluit en hoe je ze kunt onderhouden.

Voordelen van elektrische haarden:

Gebruiksvriendelijk: Het grootste voordeel van elektrische haarden is het gebruiksgemak! Met een druk op de knop kun je de vlammen en warmte regelen, zonder gedoe met houtblokken of gasaansluitingen.

Veiligheid: Elektrische haarden zijn over het algemeen veiliger dan traditionele haarden. Omdat er geen echt vuur is, bestaat er geen risico op vonken, vallende sintels of lekkende gassen. Daarom is dit ideaal voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Geen rook of uitstoot: In tegenstelling tot hout- of gasgestookte haarden produceren elektrische haarden geen rook, as of uitlaatgassen. Dit betekent dat er geen schoorsteen of ventilatiesysteem nodig is, waardoor ze geschikt zijn voor appartementen, huizen en commerciële ruimtes zonder schoorsteen.

Realistische vlammen: Moderne elektrische haarden maken gebruik van geavanceerde technologie om realistische vlammen te creëren die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Pas de sfeer aan naar wens met instelbare helderheidsniveaus en vlameffecten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische haard:

Warmteafgifte: Hoewel elektrische haarden warmte kunnen produceren, is de hoeveelheid warmte die ze afgeven meestal minder dan die van een traditionele haard. Als je voornamelijk op zoek bent naar warmte, zijn er ook andere opties, zoals een gashaard.

Afhankelijkheid van elektriciteit: Elektrische haarden werken op elektriciteit, wat betekent dat je dus afhankelijk bent van een stopcontact in de buurt. In het geval dat de stroom uitvalt, werkt de haard natuurlijk niet, tenzij je een back-upvoedingssysteem hebt ;)

Hoe werken elektrische haarden: Elektrische haarden werken door middel van verwarmingselementen en LED-verlichtingstechnologie. Het verwarmingselement verwarmt de lucht en blaast deze terug in de kamer, terwijl de LED-verlichting zorgt voor realistische vlammen. De meeste elektrische haarden worden geleverd met afstandsbediening of bedieningspaneel waarmee je de vlamhelderheid, warmte-afgifte en andere functies kunt aanpassen.

Hoe sluit je een elektrische haard aan: Het aansluiten van een elektrische haard is over het algemeen erg eenvoudig. De meeste modellen worden geleverd met een netsnoer dat je in een standaard stopcontact kunt steken. Zorg ervoor dat het stopcontact geschikt is voor het wattage van de haard om overbelasting te voorkomen. Als je niet handig bent met elektrische bedrading, is het een goed idee om een professionele elektricien te raadplegen om ervoor te zorgen dat de haard correct wordt aangesloten.

Onderhoud van elektrische haarden: Elektrische haarden hebben minimaal onderhoud nodig in vergelijking met traditionele haarden. Het belangrijkste is om de haard regelmatig schoon te maken om stofophoping te voorkomen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met een zachte doek of stofzuiger. Controleer ook regelmatig de bedrading en stekkers om ervoor te zorgen dat alles veilig en in goede staat is. Lees altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies voor jouw model.

Conclusie: Elektrische haarden bieden een moderne en handige oplossing voor het creëren van de sfeer van een traditionele open haard. Met hun gebruiksgemak, veiligheid en realistische vlammen zijn ze een aantrekkelijke optie voor veel huishoudens. Met de juiste installatie en regelmatig onderhoud kan een elektrische haard jarenlang plezier en comfort bieden in jouw huis.

Een kijkje nemen bij alle elektrische haarden die wij aanbieden? Click dan nu HIER.

Uw account

Beheer hier uw account

Voor al uw vragen:

Bel ons

Bel ons

076 302 0004

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Socials

4,5Review LogoWij scoren een 4,5 op Google

Ambiance Haarden

Nieuwe Haagdijk 8
4811 TD Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking