Gratis bezorging in NL & BE*
Binnen 14 dagen omruilen
2 jaar garantie
Trust Pilot Google
0

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

OPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats AppOPEN OP AFSPRAAK. We zijn bereikbaar via ons whats App

Hoe werkt een bio ethanol haard?

Bio-ethanol haarden worden steeds populairder als een milieuvriendelijk en stijlvol alternatief voor traditionele haarden. Met hun brandstof op basis van hernieuwbare bronnen en hun moderne ontwerpen bieden bio-ethanol haarden een aantal voordelen ten opzichte van andere haardopties. In deze blog zullen we de voordelen van bio-ethanol haarden bespreken, waar je aan moet denken voor je er een aanschaf en hoe ze werken, hoe je ze aansluit en hoe je ze kunt onderhouden.

Voordelen van bio-ethanol haarden:

Milieuvriendelijk: Bio-ethanol is een brandstof die wordt gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare bronnen, zoals maïs of suikerriet. Het verbrandt schoon en produceert geen rook, as of schadelijke uitstoot. Dit maakt bio-ethanol haarden een duurzame keuze voor mensen die zich zorgen maken over het milieu.

Geen rookkanaal nodig: In tegenstelling tot hout- of gasgestookte haarden vereisen bio-ethanol haarden geen rookkanaal. Ze hebben geen afvoer nodig omdat ze geen rook produceren. Dit maakt ze eenvoudig te installeren in vrijwel elke ruimte, inclusief appartementen of huizen zonder schoorsteen.

Flexibele plaatsing: Bio-ethanol haarden zijn vaak draagbaar en kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte worden verplaatst. Ze kunnen zelfs buiten worden gebruikt, waardoor je kunt genieten van de warmte en sfeer op je terras of in de tuin.

Stijlvol ontwerp: Bio-ethanol haarden zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van strak en modern tot klassiek en traditioneel. Ze voegen een stijlvolle en eigentijdse uitstraling toe aan elke ruimte, waardoor ze zowel functioneel als decoratief zijn.

Waar moet rekening mee houden bij een bio-ethanol haard:

Beperkte warmteafgifte: Hoewel bio-ethanol haarden warmte produceren, is de warmteafgifte meestal minder dan die van traditionele haarden. Als je op zoek bent naar een krachtige warmtebron, zijn er mogelijk efficiëntere opties beschikbaar.

Brandstofverbruik en kosten: Het is belangrijk om rekening te houden met het brandstofverbruik en de kosten bij het overwegen van een bio-ethanol haard.

Hoe werken bio-ethanol haarden: Bio-ethanol haarden werken door middel van een verbrandingsproces waarbij bio-ethanol wordt omgezet in waterdamp en kooldioxide. De brandstof wordt in een brander gegoten die op de gewenste plaats in de haard wordt geplaatst. Eenmaal ontstoken, creëert de vlam een sfeervol vuureffect en produceert het warmte.

Hoe sluit je een bio-ethanol haard aan: Bio-ethanol haarden zijn over het algemeen vrij eenvoudig te installeren. Omdat ze geen rookkanaal nodig hebben, hoef je alleen maar de haard op een veilige en vlakke ondergrond te plaatsen. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke installatiestappen en zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Onderhoud van bio-ethanol haarden: Het onderhoud van een bio-ethanol haard is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat je de haard laat afkoelen voordat je hem schoonmaakt. Reinig regelmatig de brander en controleer of er geen resten of verstoppingen zijn. Veeg ook het glas schoon met een zachte doek en gebruik indien nodig een glasreiniger. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies.

Conclusie: Bio-ethanol haarden bieden een duurzaam en stijlvol alternatief voor traditionele haarden. Met hun milieuvriendelijke brandstof, flexibele plaatsing en aantrekkelijke ontwerpen zijn ze een aantrekkelijke keuze voor veel huishoudens. Hoewel ze een beperkte warmteafgifte hebben, wegen de voordelen van duurzaamheid en gemak vaak zwaarder. Met de juiste installatie en regelmatig onderhoud kan een bio-ethanol haard een mooie toevoeging zijn aan jouw interieur, die warmte en sfeer brengt op een milieuvriendelijke manier.

Nieuwsgierig naar ons aanbod van bio ethanol haarden? Klik nu HIER!

Uw account

Beheer hier uw account

Voor al uw vragen:

Bel ons

Bel ons

076 302 0004

E-mail

Email ons

[email protected]

Social media

Socials

4,5Review LogoWij scoren een 4,5 op Google

Ambiance Haarden

Nieuwe Haagdijk 8
4811 TD Breda
Nederland Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking